Skolens meny | mat

Takket være alle våre faddere så får barna et varmt måltid daglig. Skolen har en meny med kjøtt eller fisk hver dag.

Oppskrift på Benachin

Benachin er en populær gambisk rett. Navnet stammer fra Wolof og betyr matlaging i en gryte. Som navnet tilsier, omtrent alt kan brukes i en gryte. Dette er Afrikas svar på en god risotto, med fisk. Alternativt kan den tilberedes med oksekjøtt.

Ingredienser som brukes til skolens benachin er:
• Fisk
• Grønnsaker
• Paprika
• Løk
• Tomatpure
• Salt og pepper
• Grønnsaksbuljong
• Tørrfisk
• Ris.

Slik tilberedes Benachin:

Rens fisken og vask grønnsakene, del opp paprika, grønnsaker, tørrfisk og løk. Stek fisken med varm olje i stekepanna. Bland alt med tomatpureen. Stek alt til det er brunt og tilsett vann. La det koke ca. en time med salt og pepper. Sett kjelen til side og kok opp risen. Bland risen i kjelen og la det stå og koke litt. Så kan retten nytes!