Idrettsdag på Rex

idrettsdagidrettsdag2Tekst og foto: Solbjørg Ileby

Onsdag 22. januar var det idrettsdag på skolen. Arrangementet var lagt til den uka alle vi i styret + 8 faddere besøkte Gambia, og vi hadde en virkelig fornøyelig dag! Elevene var delt opp i 5 grupper, ca. 60 elever i hver, med 2 lærere som coacher og hver av oss 5 i styret som samlende punkt og cheerleaders. Vi ble alle utstyrt med pannebånd i hver vår farge: grønn, hvit, blå, orange og rødrutet! I sanda var det streket opp løpebaner i ytterkant av lekeplassen. Så började spetakelet!

Stafett var populært. De små måtte ned i startposisjon, og da fløyta lød, løp de alt de maktet i solsteiken én lengde i skolegården før de vekslet med nestemann – i alt 4 etapper hver gang. Det var ikke alltid like lett å finne rett makker å veksle med, og hvorfor skal alle løpe i samme retning, så det ut til at noen tenkte. Men på ett eller annet vis kom alle hele banen rundt, noe hadde pensko, noen i sandaler, noen
i sokkelesten, men barbeinte foretrakk de fleste å være. Etter hvert som de kom i mål, ble alle feiret som vinnere og kastet opp i luften av fornøyde lærere. Dette var den ordentlige stafetten, men ”Late for school”-stafetten var minst like underholdende. På startstreken lå denne gang en shorts, t-skjorte, sokker og ransel. Da startsignalet gikk, måtte de først kle på seg alt, få ranselen på ryggen og spurte over skolegården for å komme ”tidsnok” til skolen! Ungene er fra 4 til 6 år, så det å kle på seg er en utfordring i seg selv. Også her var selvfølgelig alle vinnere!

Siste post på programmet denne dagen var lengdehopp. Hoppegropa var myk og full av sand – det samme var tilløpet. Alle hadde trent på forhånd, og teknikkene var

ymse. Noe lignet mest på tresteg, mens andre løp ut tilløpet, bråstoppet på planken og foretok deretter et ”stille lengdehopp”. Enkelte hadde virkelig fått dreisen på hoppingen, men så var det det å falle framover i stedet for bakover i landingen, da! Vi så et stort forbedringspotensial, men idretts- gleden overskygget alt! Vel gjennomført idrettsdag ble avsluttet med middagsmaten Benachin m/fisk. Det er godt oljet og krydret couscos med stekt fisk til. Det smakte fortreffelig for både liten og stor. Vel blåst
!