Domoda – Gambisk gryterett

Her er oppskriften til en av skolens matretter Domoda. Retten er tilpasset for 4-6 personer.

1 kg kylling (evt. lam eller storfe)
2 store løk
½ til 1 boks fint eller grovt peanøttsmør
1 liten boks tomatpuré
Rotgrønnsaker (søtpotet/cassava/poteter/gulrøtter/kål/
brokkoli/kålrabi/rosenkål)
Minst en liter kyllingbuljong/kraft
Tomater
Salt og pepper
Ris, kokes gjerne med krydder og gurkemeie i vannet
1 sitron
Chilli (valgfritt)

Slik gjør du:

Del opp kyllingen i biter. Stek kyllingen litt om gangen sammen med løk, salt og pepper. Kok grønnsakene lett (al dente) i mye vann/buljong. Ha i tomatpurè sammen med kjøttet, la det surre. Rør inn peanøttsmør. La tykne og spe med vannet / buljongen som grønnsakene har kokt i. La putre på svak varme til den tykner. Ha i grønnsakene i gryta på slutten (fint med litt bitterhet i gryta f.eks. med rosenkål).

Server med jasminris og sitronbåter.