Jariatou, en ung dame med ambisjoner

For 20 år siden var hun en av de små jentene fra en av de fattige familiene i Fagikunda. Hun kunne starte på Rex og få sin grunnskole uten at familien måtte bekymre seg for skolepenger.

For en del år tilbake var det en gruppe tidligere Rex elever som startet “EX REX” students, og de møtes regelmessig på skolen. Til skolens 25 års jubileum hadde de laget flere sketsjer som underholdning. Til stor glede for et entusiastisk publikum hadde de veldig aktuelle temaer fra det daglige Gambia.

Det var jo også Jariatou som utmerket seg mest den gang også med sin tale, hvor hun takket stort for sin mulighet via REX nursery school. Fem år etter, under skolens 30 års jubileum var Jariatou invitert som en av hovedtalerne, hvor hun fortalte om utdanning og spesielt jenters muligheter i Gambia. Nå et drøyt år senere er Jariatou en av flere som var utvalgt til å delta på en konferanse om utdanning for jenter i Afrika. Konferansen ble holdt i Zambia og gikk over 2 dager med over 500 deltagere fra mange land i Afrika.

Vi har stor grunn til å være stolte av Jariatou, noe som viser hva dere som faddere faktisk bidrar til. Hvis vi en dag får opp en kvinnelig president kandidat i Gambia, ja da blir det Jariatou fra Rex Nursery School!